От ГЕРБ-СДС не взеха проучвателния мандат за съставяне на правителство в

...
От ГЕРБ-СДС не взеха проучвателния мандат за съставяне на правителство в
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС върнаха втория мандат. От утре започват консултациите при президента с всички политически сили

От ГЕРБ-СДС не взеха проучвателния мандат за сформиране на държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание. Отказът на партията съобщи председателят на парламентарната група Десислава Атанасова.

" Парламентарната ни група няма да упражни даденото от Конституцията право за осъществяване на изследователски мандат за сформиране на държавно управление и няма да показва претендент за министър-председател, който да получи проучвателния мандат ", изясни тя.

" Уважавам вашето решение,но в парламентарната република точно партиите носят отговорност за лъчение на управническо болшинство ", съобщи Румен Радев.

" Независимо дали са в ръководство или съпротива всички партии и народни представители имат своята роля за намирането на излаз от рецесиите. Затова още на следващия ден ще свикам съвещания с всички парламентарно показани сили, с цел да чуем по какъв начин виждат те излаз от създалата се рецесия ".

С това се стига до последния късмет за осъществяване на държавно управление в сегашния парламент - третият мандат. Заради това Радев стартира нови съвещания с парламентарно показаните партии. Срещите на " Дондуков " 2 ще се проведат в петък.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР